Emotionaalisesti mykkä, levy jumittaa ja atk ei ota vastaan, data liikkuu ulos vaan ei sisään päin. Elämä on emotionaalinen kiljutynnyri. Lyhyt tiivistelmä tämän hetkisestä tilanteesta vangin omaisen elämässä.

Ajan pysähtymisen myötä pysähtyi kaikki muukin, emotionaalinen puoli huitoo ja viittoo, saamatta itseään kuitenkaan ymmärretyksi. Näin kävi kun yritti säästää toista, jotta toinen ei kärsisi aiheuttamastaan pahasta mielestä ja olosta. Koska tuskin meistä kukaan voi rehellisesti sanoa ettei se ihana rakas ihminen olisi meitä myös syvästi loukannut?

Elämä jumittaa samassa kohdassa, huominen on aina uusi tämä päivä. Kalenterin mukaan ne päivät kuluu, mutta sisäinen kello on pysähtynyt odotus vaihteelle. Sisäinen kello ei tikitä iloisesti eteenpäin, taaksepäin et voi mennä. Olet kuin tikku paskassa, herttaisen yhdentekevä väliaikaelämä.

Dataa liikkuu ulospäin, päivittäin on kanssakäymisissä lukuisten ihmisten kanssa ja kuulee suustaan purkautuvan lauseita ja kun tarkastelee itseään hetken ulkoa käsin huomaa että sitä onnistuu näyttämään jotakuinkin normaalilta. Siperia opettaa. Korvat kuulevat näitten toisten yrittävän kommunikoida ääntelemällä, mutta suuri osa valuu vuolaana virtana roskakoriin. Atk ei ota vastaan.

Elämä etenee perhetapaamisesta perhetapaamiseen ja tämä kuukauden sykli on ollut todella pitkä. Omainen jo niin kovin kaipaa siihen huoneeseen, sinne jonka ulkopuolelle jää kaikki muu. Omainen olisi niin valmis jättämään jo taakseen ihmisten tunneperäisen ummetuksen, ilkeydet ja kierouden. Vielä puolitoista vuotta ja omainen saa viimein vaihtaa maisemaa, elämä saa tilaisuuden alkaa puhtaalta pöydältä uusilla palikoilla.
Omainen olisi niin valmis jo nyt....

Omainen on hattuaan myöden täynnä lääketieteen ammattilaista ja hänen tapaansa harjoittaa ammattiaan. Ammattitaidosta ei varsinaisesti voida hänen kohdallaan puhua.
Vaihteeksi oli vaihtanut vangille puutteellisen ja sopimattoman lääkkeen hyväksi havaitun tilalle ja vaihteeksi asiaan jouduttiin puuttumaan. Oli korvannut yhdistelmä lääkkeen lääkkeellä jossa on yksi sama vaikuttava aine. Yksi. Väittänyt vielä että se ajaa saman asian.
Toisin sanoen, kun seuraavaksi tulee renkaitten vaihdon aika omainen voi liikkeessä sanoa että laittavat vain kolme rengasta, tulee halvemmaksi ja ajaa saman asian, eikö? Renkaitahan ne on kaikki...

Iloista torstaita kaikille :) !!