Ainakin joitakin heistä, toiset jäävätkin sitten auttamatta jalkoihin. Heistä ei välitä kuin äiti ja vanki.

Tarina kertoo kahdesta pienestä joilla isä lähti arjesta, väliaikaisesti, pienelle ihmiselle kuitenkin se väliaika on ikuisuus.
Perheeseen liittyy myös biologisesti vain vangin lapsi joka joskus on joutunut sosiaalitoimen avustaman sijaisperheeseen.
Siinä missä sosiaalitoimi huutaa ja mesoaa lapsen edusta ja oikeuksista se polkee toisten oikeuksia.

Ensimmäisen kerran kun tämä kolmikko näkisi isänsä on kulunut jo kuukausia kun he kohtasivat viimeksi. Vanki saa soittaa sijoitetulle lapselle, sosiaalitoimen kustannuksella. Heille joitten kanssa arkeaan on elänyt ei suotu tätä.
Perhetapaamiseen sosiaalitoimi änki mukaan myös sijaisvanhemman, koska se on sijoitetulle lapselle uusi ja jännittävä tilanne. Heille joitten kanssa vanki on arkea elänyt tilanne ei ole uusi ja jännittävä, ilmeisesti.
Arki lapsille on ok se että meidän perhetapaamisessa on mukana myös heille aivan vieraita ihmisiä. Kunhan se lapsi joka tuo rahaa sosiaalitoimelle ja sijaisperheelle saa kaiken tarvittavan ja sellaisenkin mitä ei tarvita. Sillä tosiasiahan on että niin kauan kun sosiaalitoimella riittää lapsia täyttämään lastenkodit ja sijaisperheet, niin kauan he saavat määrärahat. Ei lapsia = ei rahaa.
Raadollista, mutta tämän päivän suomessa ah niin totta.
KUKA SUOJELEE ARKILAPSIA SOSIAALITOIMELTA JA LASTENSUOJELULTA?

Äiti. Kerrottiin että päätöksestä voi valittaa. Se valitus voisi olla hallinto oikeudessa ehkä joskus syksyllä, talvella. Vielä tänä vuonna varmaan kuitenkin.
Kerrottiin myös että äidin oikeus ja velvollisuus on heitä suojella.
Miten heitä suojelee äiti kun se lain puitteissa on mahdotonta? Arki lapset näkevät isän seuraavaksi joskus tuomion puolessa välissä. Onko se heidän etu?
Sanonko mihin nämä tekopyhät lastensuojelijat voisivat tunkea sen peräänkuuluttamansa lapsen edun? Yhden lapsen, sijoitetun lapsen, raha lapsen edun.

Omainen ei taaskaan ymmärrä. Tuntuu ihan kamalan pahalta. Arki lapset menettivät toisen aikuisen arjestaan, raha lapsella aikuisia arjessa on kaksi. Sosiaalitoimi maksaa raha lapsen aikuisille palkan ja korvauksen ja ties mitä, arki lasten äiti sai 2,72€ kuukaudeksi. Kun raha lasta kiikutetaan balettitunneilla, pianotunneilla ja vaikka missä, arki lasten äiti miettii että mistä rahasta voisi hakea arki lapsille kengät.
Raha lasta terapioidaan, paapotaan ja hyysätään, arki lapset saavat pärjätä omillaan.
Raha lapsi ei juurikaan arjessa kaipaa isäänsä, arki lasten ikävä on joka päiväistä ja joka hetki. Arki lapsi ei saa oikein nukuttua, arki lapsella on nukahtamisvaikeuksia, heräilee öisin, huolehtii miten isällä menee vankilassa.
Raha lapsi leikkii huolta vailla... Oikeudenmukaista?
Tuskin, mutta sosiaalitoimi suojelee raha lapsiaan, pitää huolta.

Katkera sosiaalitoimelle? Kyllä.