Kuten jo aikaisemmin tuli mainittua, vankilassa lääkäri on jumala ja aika parantaa. Onneksi ei asiaa nähdä näin TYKSissä.
Kyllästyneenä ja huolestuneena omainen soitti eilen TYKSiin, hoitoon tuo kipeä mies on saatava. Ymmärsivät hyvin. Antoivat ajan.
Ehkä vankini saa samalla ihan oikeita särkylääkkeitä, vankilan lääkäri kun määrää myrkkyjä joitten ainoa etu on että menee lanttu sekaisin, kipuun ne eivät vaikuta.

Tietysti se on kallista päästää vanki leikkaukseen, tottakai se vie resursseja kun ei noita ilman valvontaa voida sairaalaankaan jättää.
Onhan se ymmärrettävää ettei jokaisen nipistyksen tähden resursseja tuhlata.
Kyllä omainen sen tajuaa että nykypäivänä vangeilla on asiat hyvin eikä vankilassa ole tarkoituskaan olla kivaa. Toista se oli ennen kun suljettiin miehet kiven sisään ämpärin ja raamatun kanssa, nykyään niillä on TELKKARIT !!!
Ei ole tarkoitus olla kivaa ei, mutta kuinka moni suupaltti ja arvostelija vaihtaisi sen telkkarin ja pleikkarin voimin osia vangin kanssa?

Kuinka moni luopuisi ihmisoikeuksistaan? Oikeudestaan hammas- ja terveydenhuoltoon? Vankini rangaistus oli muistaakseni vapauden menetys, ei vapauden- ja ihmisoikeuksien menetys. Ja tätä viimeksi mainittua ei korvaa telkkari, pleikkari, puhelut kotiin eikä mikään muukaan.

Ja omainen kyllä maksaa ne puhelut, joka ikisen puhutun minuutin. Tupla hinnan.
Että ei ne vangit sieltä yhteiskunnan laskuun pirauttele.

Vanki osti vankilasta kahvinkeittimen, pari kuukautta myöhemmin pannu halkesi kun vanki kaatoi kahvia. Siviilissä toimisi takuu tai ainakin siihen voisi ostaa uuden pannun.
Vankilassa on ostettava koko keitin ja mitään takuuta ei ole.
Tosin, olisi tämä pitänyt kyllä tietää... Eihän siellä ole mitään takeita mistään muutenkaan :).

Kuukaudet vierii, yksi toisensa perään ja pian on vanki jälleen Mies. Mies ja isä, ihminen. Sitä odotellessa käy vanki ja omainen loputonta taistelua että tämän ajan yli kestäisi sydän ja pää.

Sillä ei tämä helppoa ole kummallekaan. Vaikka ympäristö näkee hymyilevät kasvot ja vahvan ihmisen... Vanki ja omainen jakaa saman tuskan.