Kyllä, tosiaankin niitä luvassa ja ne eivät ole tietenkään omaisen omia :).

Olemme kaikin tavoin ahtaalla, mutta emme umpikujassa!

Näin luki jossain ja Omainen nappasi kovin osuvan lauseen mukaansa. Se kuvaa tätä kokonaistilannetta paremmin kuin koko illan elokuva. Siihen kiteytyy koko tämän olemisen sietämätön keveys.

Toisinaan sitä johtuu pohtimaan omaa olemistaan ja oikeutusta sille. Kun yhteiskunta eu tunnusta meidän vankien omaisten olemassa olemisen oikeutta joudumme etsimään sille oikeutuksen muualta.
Joudumme lunastamaan paikan huolelle, surulle, ikävälle ja itsellemme. Mutta tietäkää siskot, meillä on yhtäläinen oikeus kaikkiin mahdollisiin tunteisiimme ja olemiseen kuin naapurin keskiverto ihmisellä.

Me olemme tämän olemassa olon oikeutuksen saaneet syntymälahjana kuten kaikki muutkin. Naapurin keskiverto Kaisalla ei ole mitään erityisoikeuksia sen tähden että hänen puolisonsa ajaa farmari volvolla aamuisin töihin ja maksaa veronsa. Me emme ole keskiverto Kaisan miehelle mitään velkaa vaikka hän veroja maksamalla kustantaakin miestemme rangaistuksen suorittamisen.
Se ongelma on yhteiskunnan rakenteessa, mikäli joku nyt haluaa siitä itselleen ongelman tehdä.

Omainen tuntee miehen ja naisen jotka ovat molemmat sitä mieltä että he raatavat niska limassa vain ja ainoastaan että ne kamalat vangit saisivat syödäkseen ja lämpimän pedin. Näinhän se ei ole. He maksavat veroja, he eivät voi tietää mihin juuri heidän veroeuronsa käytetään.
Nämä keskiverto ihmiset jaksavat vaahdota että linnaan vaan väärin tekijät ja kun näin käy he valittavat siitä että joutuvat lystin kustantamaan. Kovin loogista...

Koska nämä kaksi, mies ja nainen eivät tunne toisiaan voidaan olettaa että tämä asenne vamma on useammassakin ihmisessä.

Mutta olemassa olon oikeutta eivät nämä itsensä korottajat voi riistää meiltä eikä vangeiltamme. Vangeillamme on oikeus kärsiä rangaistuksensa ja sen kärsittyään saada anteeksi ja jatkaa elämää. Meillä omaisilla ei ole minkäänlaista velvoitetta pyytää tilannettamme anteeksi. Meillä on oikeus olla ja se on meille korkeimmalta taholta suotu luomisen hetkellä.

Omainen oivaltaa asioita lukemalla Tommy Hellsteniä :) !!