Turussa ei toimi mikään. Ei sitten yhtään mikään.

Omainen on viikon yrittänyt saada sosiaalityöntekijää kiinni, onnistumatta siinä. On sairaana, ei ole talossa, puhelinaika on peruttu.... Soita huomenna, soita torstaina, soita maanantaina ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, soita keskiviikkona.
Silloin PITÄISI olla paikalla. Niin pitäisi ja pitäis, pitäisi sitä omaisenkin yhtä sun toista.
Esimies ottaa kantaa vasta jos sosiaalityöntekijä on pidempään poissa. Kauanko on pidempään? Onko se viikon? Kuukauden?
Kauanko omaisen PITÄISI tarjota lapsille ruuaksi hanavettä ja hyllyn reunaa?
PITÄISIkö omaisen mennä hautajaisiin verskoissa ja hupparissa?
Sanooko omainen sähkölaitokselle että kyllä nämä teidän laskut on vähän sellaisia että ne PITÄISI maksaa? Heillä myös PITÄISI olla ilmoitustaululla lappu joka kertoo millaista henkistä tukea on tarjolla.

Sosiaalitoimen PITÄISI toimia ja ihmistä tukea sekä auttaa. Pitäisi....

Tässä sitä pitäisi hoitaa koti ja lapset. Omainenhan on myös äiti joten kyllä hänen pitäisi huolehtia lapsille ruoka ja puhtaat vaatteet, katto pään päälle ja pitäisi vielä jaksaa tukeakin. Pitäisi hoitaa vankinsa asioita ja huolehtia tämän oikeuksista kun vankila ei sitä tee. Pitäisi hoitaa vangin vanhojen vanhempien laskut ja muut kun eivät enää tule omillaan toimeen. Hiukan siivota ja jutustella.
Pitäisi sitä pitää vielä itsestäänkin huolta että jaksaa. Pitäisi hommata henkkarit että pääsee vankiaan tapaamaan.
Omaisen pitäisi aikuisena ihmisenä jaksaa olla ystävällinen ja kiittää tyhjästä asioidessaan virastojen kanssa. Pitäisi olla kohtelias tai leima lyödään vielä syvemmälle otsaan.

Viikon kokemuksella tiedän että omainen on roskaväkeä. Alinta kastia tässä piilointialaisessa hyvinvointivaltiossa. Kun virastolle kerrot että sinulla on miehen sijaan vanki saat vastaukseksi pitkän niiiiiiin?
Eihän se nyt sentään ole omainen enää oikeutettu ihmisarvoon kun tuollaisen yhteiskunnallisen jätteen kanssa on avioitumaan mennyt.
Oma vika, oma moka, kärsiköön kurja nahoissaan.

Tässä sitä taas toteuttaa sosiaalitoimi ja lastensuojelu ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä. Näyttää se hienolta sosiaalitoimen kannalta kun tilastoissa huostaanottojen määrä kasvaa. Kylläpä on sosiaalitoimi toiminut lapsen edun nimissä juuri niin kuin PITÄISIKIN. Ollaan pelastettu lapsi turvaan masentuneelta ja murtuneelta äidiltä, isäkin on vankilassa. Kyllä se kiillottuu kuin itsestään sen lapsen edun nimissä toimivan sosiaalityöntekijän kilpi sekä kruunu kun lööpit hehkuttaa miten TAAS pääsi yksi lapsi kurjista oloista niin hyvään sijaisperheeseen ettei riemulla rajaa.

Näin se jää yksinkertainen ja tyhmän sorttinen omainen ihmettelemään että mikä meni vikaan? Missä kohtaa tässä nyt taas tehdään niinkuin PITÄISI ja oikein olisi?