Melkein unohdin mainita... Eipä muista omainen että milloin viimeksi olisi ihan aiheetta tuntenut itsensä yhtä tyhmäksi.
Vankini pyysi omaista tuomaan aurinkolasinsa. Saa aina päänsäryn auringosta, mutta lasit ovat tähän auttaneet ja nyt kun meinasi sitten että ihan uloskin voisi mennä niin tarvitsi lasinsa.
Kuuliainen omainen kiikutti sunnuntaina lasit mukanaan. Vein muutakin ja lasit siellä keikkuivat pussissa kaiken muun muassa.
Jätin vankini tavarat normaalisti ja menin omia tavaroitani kaappiin laittamaan.
Sikäli vartija oli kyllä erittäin kiltti että otti harkinnan alle josko vankini voisi saada sen mitä vein kohtuullisessa ajassa.
Hetken kuluttua kuulin että tämä vartija puhuu minulle selkäni takana...

-"Oliko nämä aurinkolasit tällä mukana tarkoituksella?"
(Ei kun omaisella on sellanen vika päässä että ihan vahingossa laittelen tavaroita muovikasseihin)
-"Olivat juu"
- "No kun vankilassa ei saa käyttää aurinkolaseja"

Totaalipudotus, anteeksi mitä ei saa käyttää? Siis ei saa käyttää aurinkolaseja?
Hetken hämmästyksestä ymmyrkäisenä tuijotettuani kiitin ja otin lasit takaisin.
Vankini epäili että ne lasit ehkä saattaisivat hämätä kameroita tai vartijoita ja siksi ei ehkä saisi käyttää... Omainen kyllä epäilee että ehkä siellä ne tavallista kuolevaista viisaammat ovat keksineet keinon rakentaa joukkotuhoase aurinkolaseista ja nyt pelkäävät että tieto leviää vankien keskuuteen.
Vankini meinasi että se liittyisi jotenkin vangin tunnistamiseen... Ymmärrettävää olisi ettei vankilassa saa vetää paperipussia päähänsä.

Voi hih ja elämän kevät, ehkä jopa Herran pyhä yksinkertaisuus. Koskahan mennään siihen ettei vankilassa saa enää käyttää kalsareita, vankihan on helpommin tunnistettavissa jos munat roikkuvat ihan vapaasti puntissa :D?