Syksy tekee tuloaan ja sen jälkeen talvi. Illat pimenevät, päivät lyhenevät ja ilma viilenee. Poissa on ne suloisen lämpöiset, keveät kesäpäivät. Kaapista pitää kaivaa villapaidat esiin ja puikoilla valmistuu tumput ja sukat perheelle, iltaisin tuikku ikkunassa kertoo että olemme kotona.

Samoin ne vuodenajat vaihtuvat vankilassa, mutta sinnepä ei vangille saa viedä lämmintä takkia. Vanki ei saa toppatakkia koska siinä on vuori. Talon takeissakaan ei ole vuorta. Millä vanki tarkenee pakkasilla ulkona?
Kun vanki talvella seisoo vankilan tympeällä ulkoilualueella ja palelee, hänen mieltään lämmittää kuitenkin ajatus kotona odottavista lämpöisistä, pörröisistä lapasista joitten jokaiseen silmukkaan on omainen kutonut mukaan rakkautta. Maailman lämpöisimmät lapaset.
No tietenkään vangin ei ole pakko ulkoilla, siispä hän ei tarvitse talvivaatteitakaan.

Omaista on kylmännyt syksyn lisäksi ihmisen ilkeys. Ilkeä ihminen näki tilaisuutensa tulleen kun oli jostain kuullut omaisen kirjoittamasta blogista. Ilkeä ihminen syyti valheita ja vaikeutti omaisen elämää.
Peruuttamatonta vanhinkoa ei tapahtunut, mutta asiat lykkääntyivät tarpeettomasti. Tämä omaisen elämä kun on niin kadehdittavan helppoa ja yksinkertaista muutenkin.
Kiitos ilkeä ihminen, kiitos siitä muistutuksesta että jokaisessa yhteisössä on osattava varoa ja katsottava ympärilleen, milloinkaan ei tiedä mistä suunnasta saa turpaansa seuraavaksi.

Vankilan lääketieteen ammattilainen pimittää paperia joka todistaa hänen toimineen väärin vangin lääke asiassa. Kolmasti on kirjallisesti sitä pyydetty. Harmittaa, ärsyttää ja raivostuttaa.
Se paperi kuuluu vangille takaisin toimittaa, jokaisen on vastattava teoistaan. Ihan jokaisen, ilkeän ihmisen lääkärin, omaisenkin.

Tänään oli kaikinpuolin normaali päivä sarajevossa.
Kellot tosin seisoivat talossa edelleen, se herätti lievää huvitusta  . Neljättä viikkoa odotustilan kello näyttää vartin vaille yhtätoista, tapaamistilan kello oli jotain vaille kahdeksan... Miten olisi jos vaihtaisi patterit niihin? Ei kai siihen sähkömiestä tarvita?

Ensi viikolla on perhetapaaminen....